Brevbomber i Storbritannien bærer præg af nordirsk terror

Syv pakker med eksplosivt indhold, der er sendt til den britiske hærs hvervekontorer, bærer præg af nordirsk terrorisme, siger den britiske regering.

Storbritanniens premierminister, David Cameron. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Den britiske regering holdt torsdag et hastemøde, efter en række potentielt sprængfarlige pakker blev sendt til syv hvervekontorer for den britiske hær i det sydøstlige England.

Ifølge en talskvinde for den britiske premierminister har pakkerne kendetegn, der minder om tidligere nordirske terrorangreb, skriver AFP.

»De syv mistænkelige pakker indeholder små og basale, men potentielt sprængfarlige genstande, der bærer præg af Nordirland-relateret terrorisme,« sagde talskvinden til AFP efter torsdagens møde, hvor premierminister David Cameron deltog.

Bomberyddere og den britiske terrorbekæmpelsesenhed har taget hånd om pakkerne, der ifølge flere kilder kunne have forvoldt skader.

Den britiske regering har sendt besked ud til alle militære enheder og landets postvæsen om at være ekstra opmærksomme på mistænkelige pakker.

De mistænkelige forsendelser omfatter både breve og pakker. I Chatham modtog et hvervekontor et brev, mens en pakke blev modtaget i Reading tirsdag. En tredje forsendelse blev fundet onsdag i Aldershot. Fire yderligere mistænkelige forsendelser blev leveret torsdag i Brighton, Canterbury, Oxford og Slough, oplyser politiet. En af pakkerne var sendt fra Irland, siger kilder ifølge AFP.

Pakkerne vil nu blive undersøgt nærmere af eksperter, forklarer lederen af Sydøstenglands antiterrorenhed.

Den britiske regering har ikke forhøjet det nationale trusselsniveau på baggrund af de mistænkelige forsendelser. I Nordirland vurderes niveauet til »alvorligt«, hvilket betyder, at et angreb anses for meget sandsynligt. I England er trusselsniveauet sat til »moderat«, som dækker over, at et angreb anses for muligt, men ikke sandsynligt.

Striden mellem nordirske oprørsgrupper, der ønsker et uafhængigt Nordirland, har ifølge Reuters kostet mere en 3.600 mennesker livet siden 1960erne- heraf mere end 1.000 britiske soldater.