Brevbombemand døde selv i eksplosion

Den formodede bagmand døde selv i de ødelæggelser, som hans mange brevbomber forårsagede i den kinesiske by Liuzhou. Motivet er formentlig en nabostrid.

Billeder af ødelæggelserne i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KINA: Manden, som kinesiske myndigheder mistænker for at stå bag et stort brevbombeangreb onsdag, blev selv dræbt i forbindelse med bombningen. Det oplyser det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua, ifølge Reuters.

Ti mennesker blev dræbt og 51 såret, da en række brevbomber eksploderede i byen Liuzhou i det sydvestlige Kina onsdag. Bomberne blev sendt til 13 forskellige adresser i byen, blandt andet til indkøbscentre, hospitaler, fængsler og regeringsbygninger.

Politiet har siden holdt fast i, at der ikke var tale om et terrorangreb. I stedet har man betegnet episoden som en »kriminel« handling, og man har siden haft den formodede gerningsmand i søgelyset. Det drejer sig om den 33-årige Wei Yinyong, der blev meldt dræbt fredag.

Politiet arbejder ifølge det kinesiske nyhedsbureau med en antagelse om, at motivet bag brevbombeangrebet var en uoverensstemmelse, som den formodede gerningsmand havde med sine naboer.

Efter angrebene har kinesiske medier vist flere billeder af sammenstyrtede bygninger i Liuzhou. Byen ligger i Guangxi-provinsen nær Kinas grænse til Vietnam. Det er et område, hvor der bor mange minoriteter, men det er ifølge Reuters generelt et roligt område.