Brasiliens præsident: Jeg er testet negativ for coronavirus

Bolsonaro, der for seks dage siden mødte Trump, er trods meldinger i avis ikke coronasmittet, oplyser han.

Jair Bolsonaro mødtes med Donald Trump i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Brenner/Reuters/Ritzau Scanpix

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, er ikke smittet med coronavirusset.

Det oplyser han på Twitter, efter at den brasilianske avis O Dia tidligere fredag skrev, at præsidenten var testet positiv for virusset.

Det baserede avisen på unavngivne kilder ved præsidentkontoret.

Inden præsidenten selv satte sig til tasterne for at afkræfte nyheden, afviste Bolsonaros søn, at faren skulle være smittet.

Det er »fake news«, skriver sønnen, Eduardo Bolsonaro, på Twitter.

Torsdag holdt præsident Bolsonaro tale til nationen på brasiliansk tv. Her fremstod han bleg og træt, har flere medier bemærket.

Bolsonaro mødtes med USAs præsident, Donald Trump, for knap en uge siden.

Den brasilianske præsident er blevet testet for virusset, efter at Bolsonaros kommunikationschef, Fabio Wajngarten, torsdag meddelte, at han er testet positiv for coronavirus.

Wajngarten var også med ved lørdagens møde med Trump og USAs vicepræsident, Mike Pence, i Florida.

Kommunikationschefen har postet et foto på Instagram, hvor han står tæt ved på Trump. Ligeledes har han til daglig et tæt samarbejde med Bolsonaro.

Bolsonaro og Trump spiste lørdag middag på Trumps feriested i Florida, Mar-a-Lago. Også her var kommunikationschefen til stede.

Den amerikanske tv-kanal Fox News rapporterer fredag, at der er indkaldt til hastemøde i Det Hvide Hus efter den brasilianske avis' melding om smitten. Fox News nævner ikke, hvor oplysningen stammer fra.

Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få oplysningen bekræftet fra Det Hvide Hus. Det har ikke umiddelbart været muligt.

/ritzau/