Brasilien og Holland trækker ambassadører hjem fra Indonesien efter henrettelser

Efter henrettelser af fem udenlandske og en indonesisk fange for narkoforbrydelser har Brasilien og Holland valgt at trække deres ambassadører hjem fra Indonesien.

Læs mere
Fold sammen

INDONESIEN: Brasilien og Holland har trukket deres ambassadører hjem fra Indonesien, efter det sydøstasiatiske land valgte at henrette seks fanger for narkoforbrydelser, skriver Reuters.

Det er første gang siden præsident Joko Widodo tiltrådte, at Indonesien har udført henrettelser. Det drejer sig om fem udlændinge og en indoneser, der blev henrettet ved skydning.

De fem udlændinge stammede fra Nigeria, Malawi, Vietnam, Holland og Brasilien.

Brasilien har trukket landets ambassadør hjem fra hovedstaden Jakarta og meddelt, at henrettelserne vil påvirke forholdet mellem de to lande.

»Brugen af dødsstraf , som flere og flere lande i verden efterhånden fordømmer, påvirker forholdet mellem vores lande i alvorlig grad,« hedder det i en erklæring fra den brasilianske præsidents kontor.

Holland, der er tidligere kolonimagt i Indonesien, har også trukket deres ambassadør hjem og fordømmer henrettelsen af den hollandske statsborger Ang Kiem Soei.

»Det er en grusom og umenneskelig straf, som er en uacceptabel fornægtelse af menneskelig værdighed og integritet,« siger den hollandske udenrigsminister Bert Koenders.

Før henrettelsen skrev Soeis advokat på Twitter, at hans klient var taknemmelig for den hollandske regerings indsats, og at han havde valgt ikke at bære bind for øjnene under henrettelsen.