Brasiliansk toppolitiker kædes sammen med fund af 66 millioner

Brasiliansk politi har brugt mange timer på at tælle de mange kontanter, der blev fundet under en ransagning.

Brasiliansk politi har brugt mange timer på at tælle de mange kontanter, der blev fundet under en ransagning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasiliansk politi har gjort et opsigtsvækkende fund af kontanter i en lejlighed i Salvador, der menes at have forbindelse til en tidligere minister.

Den tidligere minister, Geddel Vieira Lima, blev anholdt i juli i forbindelse med en omfattende sag om svindel i den statsejede bank Caixa Economica Federal.

Da politiet tirsdag ransagede lejligheden, fandt de så mange penge, at de måtte bruge syv pengeoptællingsmaskiner, da de skulle opgøre, hvor mange penge der var tale om.

I en skriftlig erklæring oplyser politiet, at man har fundet 33 millioner real, der svarer til mere end 66 millioner danske kroner.

Men da optællingen endnu ikke er slut, kan beløbet stige.

»På grund af omfanget af beløbet, som vi stadig mangler at optælle, så forventer vi, at det vil tage hele natten at tælle pengene,« skriver politiet.

Pengene var opbevaret i tasker og papkasser.

Geddel Vieira Lima havde indtil sin anholdelse i juli en magtfuld post i embedsværket i den brasilianske præsident Michel Temers regering.

Lima har tidligere været kædet sammen med en skandalesag, der kostede den tidligere kulturminister posten.

Her skulle Lima have udnyttet sin magtfulde position til at tvinge et boligprojekt igennem, så han kunne få en bolig i et historisk og fredet område af Salvador.

/ritzau/AFP