Brasiliansk højesteret åbner for granskning af ni ministre

Ni ministre i præsident Michel Temers regering er mistænkt for korruption. Nu indledes efterforskning.

Krisen i den brasilianske regering nåede tirsdag nye højder. Det skete, da landets højesteret gav grønt lys til en efterforskning af ni ministre i præsident Michel Temers regering, der alle er mistænkt for korruption og bestikkelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: UESLEI MARCELINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krisen i den brasilianske regering nåede tirsdag nye højder.

Det skete, da landets højesteret gav grønt lys til en efterforskning af ni ministre i præsident Michel Temers regering, der alle er mistænkt for korruption og bestikkelse.

I alt vil undersøgelsen omfatte 108 politikere, der menes at have forbindelse til en omfattende skandale om underslæb og bestikkelse.

Undersøgelsen, der omfatter det statslige olieselskab Petrobras og det største entreprenørfirma i Sydamerika Odebrecht, har allerede været i gang i tre år.

Men de nye granskninger vil sandsynligvis lægge yderligere pres på præsident Michel Temers i forvejen dybt upopulære regering.

Præsidenten kæmper forvejen for at få bevilget en økonomisk hjælpepakke midt i den værste recession siden 1930'erne.

Retsdokumenter fra landets højesteret viser, at de ni ministre alle er mistænkt for at have forbindelse til en stor korruptionsskandale i landet.

Granskningen vil blandt andet omfatte Michel Temers stabschef, Eliseu Padilha, den nyudnævnte udenrigsminister, Aloysio Nunes, og landbrugsminister Blairo Maggi.

Derudover har højesteret givet grønt lys til en granskning af tre delstatsguvernører, 29 senatorer og 42 medlemmer af parlamentets underhus.

Det skriver det anerkendte brasilianske medie Estadao ifølge AFP.

Den brasilianske højesteret håndterer sager, der vedrører siddende politikere.

Beskyldningerne mod de mistænkte politikere er baseret på vidneudsagn fra 77 chefer fra det store entreprenørfirma Odebrecht, der er involveret i Petrobras-skandalen.

De tidligere chefer, inklusive den tidligere administrerende direktør Marcelo Odebrecht, har indrømmet systematisk bestikkelse af politikere.

Til gengæld forsynede politikerne Odebrecht- og Petrobras-cheferne med lukrative kontrakter og gunstige lovændringer.

Pengene blev enten sendt direkte ned i politikernes lommer eller ind i partikasserne.