Brasiliansk dommer blokerer ekspræsidents nye topjob

Ekspræsident Lulas udnævnelse til stabschef for den nuværende præsident hænger igen i en tynd tråd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasilia: Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva, i daglig tale Lula, kan endnu ikke være sikker på at indtræde som stabschef for den nuværende præsident, Dilma Rousseff.

Fredag har en højesteretsdommer således suspenderet Lulas udnævnelse, og samtidig beordret en omfattende korruptionssag mod Lula genoptaget ved en domstol. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er uvist, om Lula vil appellere afgørelsen, der er truffet af højesteretsdommer Gilmar Mendes, til Brasiliens højesteret.

Tidligere fredag gav en domstol i Rio de Janeiro ellers grønt lys for, at Lula kunne tiltræde i sit nye job for regeringen. De underkendte dermed en kendelse fra en lavere retsinstans torsdag.

Her hed det, at Lula ikke kunne indtage posten som stabschef eller andre poster i regeringen, som giver immunitet mod strafforfølgelse.

Lula blev i sidste uge sigtet for korruption i forbindelse med politiets og anklagemyndighedens optrævling af en sag, der involverer det statslige olieselskab Petrobas.

Kritikere siger, at Rousseff har udpeget ham til stabschef med immunitet for at forhindre, at han bliver tiltalt og dømt for korruption.

Rousseff selv er ifølge nogle iagttagere i fare for at blive stillet for en rigsret for korruption.

/ritzau/AFP