Brand lukker lufthavnsterminal i Rom

Fiumincino-lufthavnen blev natten til torsdag lukket på grund af en brand. Lufthavnen er åben igen, men en af terminalerne er kraftigt beskadiget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kraftig brand har lukket terminal 3 i Roms vigtigste lufthavn, Fiumicino, og vil påvirke flytrafikken i de kommende dage, skriver Reuters.

Branden opstod kort efter midnat, formentlig ved kortslutning i et skab med elektriske installationer, der var under renovering i terminalens butiksområde. Lufthavnen blev kortvarigt lukket, mens brandvæsnet kæmpede for at få ilden under kontrol.

Mindst tre personer blev røgforgiftet, men brandmyndighederne takker skæbnen for, at branden trods alt startede efter midnat, hvor terminalen ikke var overfyldt med mennesker. Ødelæggelserne i butiksområdet er ifølge Reuters temmelig omfattende.

Passagerer til de tidlige flyafgange torsdag morgen blev mødt af aflysninger, massive forsinkelser og kaos både på og uden for lufthavnsområdet hvor tilkørselsvejene var svært fremkommelige.

Det blev siden besluttet, at sende passagererne af sted fra Terminal 1, hvor check-in også vil foregå i de næste par dage. Der må formentlig påregnes lange køer.

Sidste år gik 39 millioner passagerer gennem Fiumicino-lufthavnen.