Brand i London har kostet flere livet: »Der er blevet meget stille nu. Vi hørte en masse sirener og skrig i de tidlige morgentimer«

Londons brandinspektør fortæller, at en voldsom brand i et højhus på Latimer Road i det vestlige London har kostet flere mennesker livet. Omkring 200 brandmænd kæmper for at slukke branden.

Brandmænd kæmper fortsat med flammerne i et højhus på Latimer Road i det veslige London onsdag morgen, 14. juni 2017. REUTERS/Toby Melville. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere personer har mistet livet og 50 personer er kørt til fem hospitaler, efter en voldsom brand brød ud natten til onsdag i en 24 etagers boligblok med 120 lejligheder, kaldet The Grenfell Tower, i det vestlige London. Det fortæller Londons brandinspektør Dany Cotton ifølge The Guardian.

»Jeg er meget ked af at bekræfte, at der er flere omkomne. Jeg kan ikke sætte antal på lige nu på grund af størrelsen og kompleksiteten af ​​denne bygning,« siger hun.

Londons brandvæsen modtog flere alarmopkald efter midnat, og omkring 200 brandmænd kæmpede for at redde beboere ud af bygningen og slukke branden i Kensington. I en udtalelse på Facebook skriver vicekommissær Dan Daly:

»Brandmænd iført røgdykkerudstyr arbejder ekstremt hårdt under meget vanskelige forhold for at tackle denne brand. Det er en stor og meget alvorlig hændelse, og vi har indsat store ressourcer og specialudstyr.«

En reporter fra The Guardian fortæller, at der i bygningen kunne ses en mand vifte et hvidt lagen fra et vindue, mens han råbte på hjælp. Brandmænd sprøjtede vand på hans vindue for at slukke flammerne.

En anden person på stedet har ifølge The Guardian fortalt, at hun så »nogen hoppe ned i branden fra øverste etage«.

Redaktør på avisen London Evening Standard, George Osborne, skriver på Twitter: »Har netop set denne forfærdelige højhusbrand nær mit hjem i vestLondon. Mine bønner går til de berørte og heltene, som håndterer det.«

Branden blev ifølge BBC rapporteret klokken 01.16 lokal tid, og klokken 04.00 var beboere stadig ved at blive evakueret. En reporter fra TV-stationen fortæller, at der kunne høres eksplosioner og lyden af glas, der splintredes, mens dele af bygningen faldt ned.

»Politiet bliver ved med at rykke deres afspærring længere væk og skubbe folk tilbage af frygt for, at bygningen kan kollapse,« fortæller BBCs reporter på stedet tidligt onsdag morgen.

En reporter fra Sky News, Ashish Joshi, fortæller ifølge The Guardian, at bygningen »stort set er brændt ned, der er en lille smule tilbage, som ikke er i brand (...) der er intet tilbage. Den skarpe lugt er forfærdelig«. Et andet vidne fortæller, at vedkommende står 100 meter væk og er helt dækket til af aske - »det er så slemt, det er,« fortæller han.

En journalist fra Channel 4 News, Assed Baig, tweeter et billede fra bygningen onsdag morgen:

Det vides endnu ikke, hvad årsagen til branden er, eller hvor mange der er kommet til skade. Et øjenvidne, Tim Downie, fortæller The Guardian, at han tror, flere har mistet livet i branden.

»Alene omfanget og hastigheden, branden blev spredt med, gør, at der ud over sårede også må være omkomne,« fortæller han.

Omkring klokken 05 lokal tid var bygningen næsten brændt helt ud, og branden sender tyk sort røg op mod himlen.

»Der er blevet meget stille nu. Vi hørte en masse sirener og skrig i de tidlige morgentimer, men nu er bygningen stort set helt opslugt. Jeg håber, alle kom ud og bliver behandlet,« siger Tim Downie til The Guardian.

200 brandmænd og mindst 40 brandbiler er til stede ved The Grenfell Tower.

Londons undergrundsbane er blevet lukket ved området mellem Edgware Road og Hammersmith på grund af branden.

Politiet fik anmeldelsen om branden natten til onsdag klokken 01.16 lokal tid, oplyser politiet i London i en erklæring. Reuters/Toby Melville Fold sammen
Læs mere