Brændstofslugende blærerøvsbil bliver elektrisk

Hummeren er kendt som en umådeholden benzinsluger, men med en ny model på vej bliver det høje brændstofforbrug fortid.

Filmstjernen Arnold Schwarzenegger ved rettet i General Motors Hummer H2 SUT i 2001. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matt Campbell/AP/Ritzau Scanpix

I et småkryptisk smugkig på en reklame løfter den amerikanske bilgigant General Motors ganske lidt af sløret for en kommende model. Det skriver CNN Business.

Modellen er en gammel kending og er både en berygtet og berømt blærerøvsbil, der har haft kendiskunder – blandt andre filmstjernen og forhenværende guvernør af Californien Arnold Schwarzenegger.

Der er tale om General Motors’ SUV-model Hummer, der havde sin storhedstid i 00ernes hiphop-musikvideoer og var kendt for at bruge anseelige mængder benzin.

Det er imidlertid et overstået kapitel for den nye model, der bliver en eldreven udgave.

Det har General Motors løftet sløret for i en »teaser« – en forsmag – på en reklame for bilen, der lanceres under sportsbegivenheden Super Bowl, der er den årlige afslutning på den amerikanske fodboldliga NFL.

Rygter om det nye køretøj begyndte at florere i midten af 2019, da det globale marked for store firehjulstrækkere nåede historiske salgstal. Den nye Hummer er sat til at ramme markedet i 2022, men den forventes dog kun at blive solgt i et beskedent antal.

GMC Hummer EV, som modellen hedder, har ifølge General Motors 1.000 hestekræfter og sprinter fra 0 til 100 km/t på tre sekunder.

Reklamen for GMC Hummer EV vil blive sendt i anden halvleg af Super Bowl 3. februar – Super Bowl er en af de mest sete sportbegivenheder i verden. I 2019 havde Super Bowl 149 millioner TV-seere på verdensplan, og med antallet af seere er det også en af de mest eftertragtede udsendelser at reklamere i.

Prisen for at indrykke en reklame af blot 30 sekunders varighed beløber sig i 2020 til 5,6 millioner dollar svarende til 38 millioner kroner.

Hummeren blev første gang lanceret i 1992, da General Motors begyndte at sælge en kommerciel version af deres militærkøretøj, M998 Humvee.

Den officielle præsentation af den elektriske Hummer finder sted i maj i år, og det er ikke første gang, at General Motors lancerer et eldrevet køretøj.

Det gjorde de også i 2010 med deres hybridbil Chevrolet Volt, der blev fremført under slagordene »fremtidens bil«.

Volt blev dog taget af markedet igen, efter det stod klart, at salget ikke kunne hamle op med den mere populære Tesla.