Brad Pitt bygger huse til hjemløse

Filmstjernen Brad Pitt vil hjælpe de familier, der mistede deres hjem i New Orleans under orkanen Katrina i 2005.

Brad Pitt vil hjælpe de familier, der mistede deres hjem under orkanen Katrina i New Orleans i 2005. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEE CELANO/Scanpix

Den amerikanske Hollywood-skuespiller Brad Pitt meldte i mandags ud, at han vil bygge 150 miljøvenlige huse til de familier, der mistede deres hjem under orkanen Katrinas hærgen i New Orleans i 2005.

Pitts byggeprojekt kaldet ”Make it right,” sigter efter at genoplive den bydel i New Orleans, der næsten helt blev ødelagt efter orkanen:

- 150 hjem er vores mål, men der er ikke nogen grund til, at vi ikke kan opføre 10.000 hjem – eller 100.000, sagde Brad Pitt mandag til Reuters.

Brad Pitt, der sammen med skuespiller Angelina Jolie ejer et hus New Orleans historiske Franske Kvarter, siger, at de nye huse vil blive udstyret med energibesparende hvidevarer og elektronik og desuden opført af miljøvenlige materialer. Husene vil komme til at koste omkring 150.000 dollar – cirka 760.000 danske kroner, og vil være hævet over jorden, så de kan modstå fremtidige oversvømmelser.

Pitt har forpligtet sig til at skænke projektet fem millioner dollar (25 millioner danske kroner) – den samme sum, som projektet har modtaget i form af donationer.

Det første hus forventes at stå klar i maj måned 2008.