Bowie-fans kan nu glæde sig over firbenet solstrålehistorie

Det ellers uønskede gadekryds Bowie har fundet et trygt hjem takket være filminstruktøren Duncan Jones, hvis berømte far, hunden er opkaldt efter.

Fra Albummet Aladdin Sane fra 1973. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

David Bowie var vant til at slå sine alter egoer ihjel, blot for at genopstå som en musikalsk Fugl Føniks i en ny, farvestrålende skikkelse. Ziggy Stardust, The Thin White Duke, Aladdin Sane, for nu at nævne et par.

Men for godt et år siden - 10. januar 2016 - sagde Bowie farvel for sidste gang, da han bukkede under for den kræftsygdom, som han havde formået at holde skjult for omverden. Så meget desto større var chokket blandt hans fans, der de senere år havde glædet sig over stjernens kunstneriske comeback med to anmelderroste albums efter mange års kunstnerisk dvale. Det sidste album - Blackstar - udkom på Bowies fødselsdag få dage før hans død, og fremstod derefter med al tydelighed som hans svanesang.

Det er der utvivlsomt blevet grædt mange salte tårer over blandt musikelskere verden over, men fans kan nu glæde sig over en lille solstrålehistorie midt i sorgen.

En gadehund, der blev samlet op af den britiske dyreorganisation Dogs Trust, fik i kennelen navnet Bowie, fordi det charmerende gadekryds’ øjne har hver sin farve.

David Bowie, eller David Robert Jones, som han blev født, pådrog sig en skade på det ene øje som 15-årig, da han var oppe at slås med en ven. Skaden medførte de forskelligt udseende øjne, der absolut ikke var ugunstige for Bowies senere lancering af sig selv som noget helt nyt og anderledes, og de to slagsbrødre holdt da også fat i venskabet.

Så vidt så godt med hunden Bowies. Han var ifølge den britiske avis The Times »verdensberømt« i kennelen - karakteristisk som han så ud - men tilsyneladende gjorde det selvsamme udseende, at ingen ville have den treårige pelsklump med hjem.

Men så fandt et billede af hunde-Bowie vej til menneske-Bowies søn, filminstruktøren Duncan Jones, der straks tweetede billedet videre til sine mange følgere med en opfordring til at finde Bowie et godt og trygt hjem.

Han kaldte ifølge Times situationen for »en af den mærkelige slags, der ramte mig.«

Og i Wales så Nia Bowen and Andrew Snow Jones’ tweet. De havde netop mistet deres hunde, og var ikke opsat på at få en ny lige med det samme. Men da de så billedet af hunden Bowie, var det kærlighed ved første blik, og i dag er Bowie en glad del af husstanden hos parret - Daniel Skjern behøvede ikke engang at komme forbi med ham i en kurv for at overtale dem.

Selv om hunde-Bowie nok ikke ville være ked af at blive fodret med Katrines medister.