Boston-bomber fundet skyldig i drab

Knap to år efter bombeangrebet ved Boston Marathon har en domstol i Boston kendt den ene af de to brødre, som menes at stå bag terrorhandlingen 15. april 2013, Dzhokhar Tsarnaev skyldig i bombeangrebet.

Et billede fra den kaotiske situation efter bombeangrebet under Boston Marathon 15. april 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marc Hagopian

USA: Den 21-årige Dzhokhar Tsarnaev er onsdag aften dansk tid blevet kendt skyldig i alle 30 anklagepunkter for sin medvirken ved bombningen af Boston Maraton 15. april 2013, skriver CNN.

Efter mere end 11 timers votering nåede juryen ved domstolen i Boston frem til, at han var skyldig i de tre drab og i at have såret 264 mennesker ved sportsarrangementet. Han er også blevet kendt skyldig i at have planlagt selve angrebet og at have dræbt en politibetjent.

Forsvaret for Dzhokhar Tsarnaev forsøgte at overbevise juryen om, at han blev hjernevasket til at følge sin broder Tamerlan ud i ugerningen. Broren blev dræbt i forbindelse med angrebet i skududveksling med amerikansk politi.

17 af de 30 forhold, som Dzhokhar Tsarnaev er blevet kendt skyldig i, kan give dødsstraf.

Retssagen mod Dzhokhar Tsarnaev begyndte tilbage i januar. Hvorvidt han idømmes dødsstraf eller livstid uden prøveløsladelse afgøres ifølge Reuters af samme jury, som har kendt ham skyldig, efter en ny runde vidneudsagn.

BNB

Dzhokhar Tsarnaev er fundet skyldig i bombeangrebet under Boston Marathon for to år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: FBI / HANDOUT.