Boris Johnsons søster går til proeuropæisk parti

Rachel Johnson, fremtrædende klummeskriver og søster til udenrigsministeren, er gået over til EU-tilhængerne.

Udenrigsminister Boris Johnson spillede en nøglerolle ved folkeafstemningen sidste år, hvor et flertal af den britiske befolkning overraskende sagde farvel til EU efter 44 års medlemskab. Nu mener et flertal i en meningsmåling, at det var en fejl. Scanpix/Daniel Leal-olivas Fold sammen
Læs mere

Familiebånd er blevet tilsidesat af søsteren til den britiske udenrigsminister, Boris Johnson. Hun har valgt at gå over til sin brors proeuropæiske rivaler forud for det kommende parlamentsvalg, rapporterer flere medier i London.

Rachel Johnson, som er en fremtrædende klummeskriver, har sluttet sig til De Liberale Demokrater, som vil have Storbritannien tilbage i EU.

Parlamentsvalget finder sted 8. juni.

Det liberale centrum-venstre parti har kun ni pladser i det britiske parlament, men de liberale håber at vinde terræn på de konservatives bekostning, fordi de går imod brexit, altså britisk udtræden af EU.

Boris Johnson spillede en nøglerolle ved folkeafstemningen sidste år, hvor et flertal af befolkningen overraskende sagde farvel til EU efter 44 års medlemskab.

Hans søster Rachel havde håbet at få en plads i parlamentet for De Liberale Demokrater, men i henhold til partiets regler skal kandidater mindst have været partimedlemmer i et år, rapporterer Channel 4 News og flere andre medier.

Rachel Johnson, som skriver klummer i The Mail on Sunday, vækker stor opsigt med sit partiskifte. Rachel og Boris' bror, Jo Johnson, er også medlem af det konservative parti og minister for universiteterne.

Efter udfaldet af EU-folkeafstemningen har Rachel sagt, at hendes datter græd, mens hendes søns venner har skrevet mange rasende reaktioner på Facebook.

- De siger alle, at Boris har stjålet vores fremtid, skriver hun i The Mail on Sunday. Men hun bebrejder ikke selv sin bror.

- Det er ikke alt sammen min brors skyld, pointerer hun.

For første gang, siden briterne sidste år stemte Storbritannien ud af EU, mener et flertal i en meningsmåling, at det var en fejl. Det viser en meningsmåling foretaget blandt 1500 briter af instituttet YouGov for The Times.

Adspurgt om det "set i bakspejlet var rigtigt eller forkert at forlade EU", svarer 45 procent, at det var forkert. 43 procent mener, at det var rigtigt. Og 12 procent har svaret "ved ikke".

Ved afstemningen i juni stemte et flertal på 52 procent for at forlade unionen.

/ritzau/AFP