Boris Johnsons bror trækker sig som minister: »Jeg er splittet mellem loyalitet til familien og landets interesser«

Jo Johnson meddeler torsdag, at han trækker sig fra sine poster. Årsagen er en »splittelse mellem loyalitet til familien og landets interesser«.

Jo Johnson træder tilbage fra sin viceministerpost. Jo Johnson er bror til premieminister Boris Johnson. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL

Der er fuld knald på i britisk politik i disse dage. Torsdag har Jo Johnson, Boris Johnsons bror, valgt at forlade parlamentet og sin post som viceminister. Årsagen er, at han føler sig splittet mellem sin loyalitet til familien og landets interesser. En splittelse, som han selv betegner som »uløselig«.

»Det har været en ære at repræsentere Orpington i ni år og at tjene som minister under tre premierministre. De seneste uger er jeg blevet splittet mellem familieloyalitet og nationale interesser - det er en uløselig spænding, og det er tid til at andre overtager mine roller som medlem af parlamentet. #overandout,« skriver Jo Johnson i et tweet, der kan ses herunder.

Boris Johnson udpegede i juli sin bror til viceministerposten i det britiske departement for handel, energi og industri.

Jo Johnson var vicetransportminister i regeringen under premierminister Theresa May, som han forlod i november. Han kaldte dengang hendes forhandlinger om brexit en vildfarelse og krævede en ny folkeafstemning.

Hans bror led et betydeligt nederlag i parlamentet onsdag, hvor hans politiske modstandere i spørgsmålet om brexit vandt en afstemning. Det betyder, at en lov skal forhindre et brexit uden aftale 31. oktober.

47-årige Jo Johnson er den yngste af Boris Johnsons søskende. Inden han trådte ind i politik, har han arbejdet som hendholdsvis bankmand i Deutch Bank og journalist. I sin journalistiske karriere har han blandt andet været redaktør på Financial Times, og han er forfatter til flere udgivelser. Han gik ind i politik i 2010.

/ritzau/