Boris Johnson: Ruslands benægtelser er helt absurde

Boris Johnson siger ved EU-møde, at Rusland ikke narrer nogen med deres løgne efter giftangreb i Salisbury.

Rusland forsøger på klassisk vis at skjule sandhedens nål i en høstak af løgne og forvirring, siger den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, mandag ved ankomsten til EU's udenrigsministermøde i Bruxelles. Scanpix/John Thys Fold sammen
Læs mere

Ruslands afvisninger af at have noget at gøre med giftangrebet på en tidligere spion og hans datter i den sydengelske by Salisbury bliver mere og mere absurde.

Sådan lyder det mandag fra den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, ved ankomsten til et EU-møde i Bruxelles.

»De russiske benægtelser bliver stadig mere absurde,« siger Boris Johnson.

Han siger, at 12 år efter mordet i London på den afhoppede russiske efterretningsofficer Aleksandr Litvinenko »narrer de ikke længere nogen«.

Boris Johnson siger, at Rusland har givet flere vidt forskellige svar på, hvad der er sket med den nervegift, der oprindelig blev udviklet af Sovjetunionen under den kolde krig.

Nogle gange siger de, at de aldrig har haft novichok, siger Johnson. Andre gange at alle lagre er ødelagt. Og atter andre gange at noget på mystisk vis er forsvundet til andre lande.

»Det er en klassisk russisk strategi at forsøge at skjule sandhedens nål i en høstak af løgne og forvirring,« siger Boris Johnson.

/ritzau/