Boris Johnson begræder 150.000 liv tabt til covid-19

Som det kun syvende land i verden har Storbritannien registreret over 150.000 coronarelaterede dødsfald.

 
Omikronvarianten presser det britiske sundhedssystem. Premierminister Boris Johnson vil dog ikke indføre yderligere restriktioner. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dødstallet i Storbritannien som følge af covid-19 har rundet 150.000 personer, oplyser den britiske regering, skriver BBC.

Den tragiske milepæl blev rundet lørdag, da dødstallet nåede op på 150.057.

I Europa er Rusland det eneste land, der har registreret flere døde under pandemien med næsten 315.000, og Storbritannien er det kun syvende land i verden som har meldt om over 150.000 dødsfald.

De øvrige fem lande er USA, Brasilien, Indien, Mexico og Peru.

»Coronavirus har kostet vores land en forfærdelig masse døde, og i dag har dødstallet nået 150.000,« skriver premierminister Boris Johnson i et tweet.

Den britiske opgørelse omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 28 dage efter en påvist infektion med covid-19.

Boris Johnson tilføjer, at »vores vej ud af denne pandemi er, at alle får deres boosterstik eller deres første eller anden dosis, hvis de ikke har fået det endnu«.

I sidste uge steg antallet af nye daglige smittetilfælde i Storbritannien med over 200.000, men de seneste dage har der været knap så mange, skriver nyhedsbureauet AFP.

Lørdag blev der meldt om godt 146.000 nye smittetilfælde inden for de seneste 24 timer.

Det er ifølge BBC den forholdsvis nye variant omikron, som har sendt smittetallene i vejret. Varianten er ifølge britiske sundhedsmyndigheder mere smitsom end deltavarianten.

De seneste syv dage er der konstateret 1271 coronadødsfald i Storbritannien. Det er over 38 procent højere end i den foregående uge.

På grund af den beskyttelse, som vaccination giver, stiger dødstallet og antallet af hospitalsindlæggelser ikke så hurtigt som under tidligere smittebølger. Det skyldes også, at risikoen for at blive indlagt med omikron ifølge en række studier er omtrent halvt så stor som for deltavarianten.

Den britiske regering har på grund af de seneste ugers rekordhøje smittetal indført nye restriktioner. Blandt andet skal skolebørn være iført mundbind i forbindelse med undervisning.

/ritzau/