Borgerservice opfordrer danskere i Berlin til at ringe hjem

Ifølge Borgerservice tyder intet foreløbigt på, at danskere blev ramt, da lastbil torpederede tysk julemarked.

Foto: CLEMENS BILAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlin. Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der fortsat ikke meldinger om danskere iblandt de dræbte eller sårede ved et formodet angreb på et julemarked i Berlin, hvor 12 er dræbt og 48 såret.

- Det er for tidligt at udelukke det helt, fordi der fortsat er nogle, der ikke er identificeret, men der er altså fortsat ikke nogen meldinger om, at der skulle være danskere iblandt, siger chefen for Borgerservice, René Dinesen.

Enkelte danskere, der opholder sig i Berlin, mangler at lade høre fra sig, lyder det fra René Dinesen. Han opfordrer danskere i Berlin til at ringe hjem.

- Der er en del pårørende, der har ringet til os i løbet af aftenenen eller natten, fordi de har undret sig over, at de ikke har kunnet komme i kontakt med deres pårørende i Berlin. Men for langt de fleste er det lykkedes.

- Der, hvor vi er nu, har vi to personer, som er savnet i den forstand, at deres pårørende i Danmark ønsker kontakt med dem, siger René Dinesen.

- Men der kan jo være mange gode grunde til, at man ikke har givet lyd fra sig inden for de seneste ti til tolv timer, tilføjer han.

Et julemarked i den tyske hovedstad, Berlin, endte mandag aften i kaos, efter at en lastbil bragede ind i mængden af mennesker, der besøgte julemarkedet.

Markedet var placeret på Breitscheidplatz omkring Gedächtniskirche i det centrale Berlin.

12 har mistet livet og 48 mennesker er såret - heraf flere alvorligt. Det oplyser politiet i Berlin i en opdatering på Twitter natten til tirsdag.

Politiet konkluderer efter nattens efterforskning, at man nu går ud fra, at "lastbilen forsætligt blev styret ind i menneskemængden" på julemarkedet.

Fra Borgerservice lyder en opfordring til de danskere, der opholder sig i Berlin, til at følge med i udmeldinger fra lokale myndigheder om situationen.

/ritzau/