Borgerservice har ubekræftede oplysninger om dræbte danskere

Hospitalskilder oplyser til AFP, at amerikanere, briter og hollandske statsborgere er blandt de dræbte.

Der er muligvis danskere blandt de dræbte og sårede ved eksplosionerne i Sri Lanka påskedag, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Str/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der er forlydender om danskere blandt de sårede og dræbte i Sri Lanka, hvor adskillige eksplosioner i kirker og på luksushoteller har rystet befolkningen påskedag.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter. Det er dog ikke muligt at bekræfte yderligere, lyder det.

»Vi har oplysninger fra troværdige kilder, om at der er danskere iblandt (de omkomne, red.), men vi har ikke fået det bekræftet endnu,« siger centerchef ved Udenrigsministeriets Borgerservice Ib Petersen.

Centerchefen vil ikke oplyse, hvem kilderne er, men han opfordrer danskere i Sri Lanka til at følge myndighedernes instrukser i området blandt andet om udgangsforbud.

Derudover anbefaler Ib Petersen, at danskere i området kontakter deres pårørende og Udenrigsministeriets Borgerservice.

»Vi har ikke det fulde overblik over, hvor mange danskere der er i Sri Lanka, men omkring 200 danskere har meldt sig derude, og vi anslår, at der er langt flere«, siger Ib Petersen.

Det sydasiatiske land er søndag morgen og formiddag blevet ramt af otte eksplosioner, som har fundet sted på hoteller og i katolske kirker. Mindst 207 mennesker, heraf mindst 35 udlændinge, er dræbt.

450 er såret.

Eksplosionerne har ramt i hovedstaden, Colombo, samt i byerne Dehiwela og Negombo, der ligger nær hovedstaden.

En talsmand for Sri Lankas udenrigsministerium siger ifølge nyhedsbureauet AP, at der ligger 27 lig på Colombo National Hospital, som menes at være udlændinge.

En polititalsmand sagde tidligere, at der er mindst 35 udlændinge blandt de dræbte.

Hollands udenrigsministerium har bekræftet, at en hollandsk statsborger er blandt de over 200 dræbte.

I enkelte lande, herunder Tyrkiet, Portugal og Kina, har medier meddelt, at der er dræbte fra det pågældende land, men det er ikke officielt bekræftet.

Det britiske udenrigsministerium oplyser, at flere briter er kommet til skade i bombeangrebene, men det er uklart, hvor mange ofre der er tale om.

Hospitalskilder i Sri Lanka har tidligere oplyst, at der er amerikanere, briter og hollandske statsborgere blandt de dræbte.

Sri Lankas minister for økonomiske reformer og offentlig fordeling, Harsha de Silva, skriver i et tweet, at han har besøgt to af de bomberamte hoteller.

»Jeg så mange kropsdele ligge spredt ud over det hele«, skriver han med tilføjelsen:

»Mange er dræbt og såret - deriblandt udlændinge.«

Danmark har ingen ambassade i Sri Lanka, men personale fra ambassaden i New Delhi er rejst til Colombo for bedst muligt at kunne hjælpe danskere med behov for assistance.

/ritzau/AFP