Bomber og spænding på årsdagen for oprør i Egypten

Politiet har travlt med at sprede demonstranter i Egypten søndag på årsdagen for oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: En bombe har såret to politimænd i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor politiet søndag har brugt tåregas for at opløse en demonstration på årsdagen for den folkelige opstand, der væltede tidligere præsident Hosni Mubarak i 2011. Det skriver Reuters.

Bombeeksplosionen var rettet mod politimænd, der stod på vagt ved en sportsklub i hovedstaden.

Tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab har været samlet til protest på Tahrir-pladsen, det symbolske hjerte i opstanden i 2011, hvor de har vist billeder af den afsatte præsident. En anden protest i byen ved Ramses plads er blevet opløst, da sikkerhedsstyrker brugte tåregas.

I regionen Baheira omkring 170 kilometer fra Kairo er to militante blevet dræbt, da bomber, som de selv var ved at placere, sprang i luften.

Spændinger i Egypten er lige nu stigende og det forlyder, at 22 pansrede køretøjer søndag er placeret omkring Tahrir-pladsen for at spærre vejene.

Lørdag blev en kvinde skudt ned nær Tahrir-pladsen. I en TV-tale lørdag aften roste den nuværende leder af landet, hærchefen Abdel Fattah al-Sisi, egypterne for deres ønske om forandring, men han sagde samtidig, at det kræver tålmodighed, før alle »revolutionens mål« er opfyldt.

Menneskerettighedsorganisationer beskylder Sisi for at genoprette et autoritært styre i Egypten og være på vej væk fra landets spirende demokratisering.

Snesevis af demonstranter blev dræbt ved sidste års årsdag for oprøret mod Hosni Mubarak.