Bombemanden afskedssalut

Læs selvmordsbomberen fra Stockholms advarsel til det svenske folk.

Svenske retsmedicinere ved resterne af den svenske selvmordsbomber. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK PERSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort inden det mislykkede terrorangreb i Stockholm, modtag det svenske nyhedsbureau TT og efterretningstjenesten Säpo en mail, der formodes at være fra gerningsmanden. Her skyder han på lydfiler på svensk og arbisk skylden for angrebet på de svenske muhammedtegninger af Lars Vilks og de svenske soldater i Afghanistan. Ifølge Aftonbladet siger han:

Til Sverige og det svenske folk

I anledning af tavsheden omkring Lars Vilks meldinger og de svenske soldater i Afghanistan - Nu skal jeres børn, døtre og søstre dø, ligesom vores brødre og søstre og børn dør.

Læs også: Udskrift af lydfil fra bombemanden: (eksternt svensk link)

Vores aktioner vil tale for sig selv. Så længe I ikke slutter jeres krig mod Islam og fornedrelsen af profeten og jeres dumme støtte til grisen Vilks.

Alle muslimer i Sverige, I må stoppe med at krybe og fornedre jer.

Alle mujahedinere i Europa og Sverige: Nu er det dagen at slå til, vent ikke længere. Kom med hvad I har, også hvis det er en kniv, og jeg ved, at I har mere end en kniv at komme med. Frygt ingen, frygt ikke fængsel, frygt ikke døden.

Se Aftonbladets rekonstruktion af mailen her.

Kunne ikke se passivt til

Den svenske avis Expressen har offentliggjort yderligere detaljer om de lydlydfiler, som mailen indeholdte. Ifølge dem, undskylder selvmordsbomberen til sin familie. Han siger:

Til min familie, forsøg at tilgive mig. Jeg kunne ikke sidde og se på alle uretfærdighederne mod Islam og profeten Muhammed, (slår over på arabisk) fred være over ham, (igen på svensk) når grisen Vilks gjorde, hvad han gjorde.

Tilgiv mine løgne. Jeg rejste aldrig til Mellemøsten for at arbejde eller tjene penge, jeg tog af sted for jihad. Jeg håber i en gang kan forstå mig. Jeg kunne aldrig have fortalt jer eller nogen andre dette.

Læs Expressens udlægning af lydfilerne