Bombemand truer med flere angreb

Den svenske selvmordsbomber taler om flere aktioner i sin advarsel til det svenske folk.

Kort før selvmordsaktionen i Stockholm sprang en bilbombe ikke langt der fra. To kom lettere til skade. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kunne være gået rigtig galt, da en selvmordsbomber i går bragte en bombe til sprængning uhyggeligt tæt på shoppinggaden Drottninggatan, der er Stockholms pendant til Strøget i København.

Angrebet mislykkedes, men at selvmorderen havde andre planer fremgår af en mail, som kort inden angrebet blev sendt til det svenske nyhedsbureau TT.

 - Nu skal jeres børn, søstre og døtre dø, ligesom vores brødre og søstre og børn dør, skriver den angivelige selvmordsbomber i mailen, som den svenske efterretningstjeneste Säpo også har modtaget.

Læs også: Øjenvidne: Folk løb rundt og græd
Læs også: Selvmordsbomber slog til dagen før sin fødselsdag

Selvmordsbomberen, der ifølge flere svenske medier er af irakisk afstamning, giver den svenske Muhammedtegner Lars Vilks og Sveriges engagement i Afghanistan skylden for bomben.

 - Vores aktioner kommer til at tale for sig selv. Så længe i ikke slutter jeres krig mod islam og fornedrelsen af profeten og jeres dumme støtte til grisen Vilks, skriver selvmordsbomberen.

Truer med flere angreb

Det at han skriver, at der kommer flere aktioner, har vagt stor bekymring i Sverige. Selvmordsbomberen opfordrer samtidig alle muslimer i Sverige og resten af Europa til at hævne de fornedrelser, som han mener islam har været udsat for.

- Nu er det på tide at slå til, vent ikke længere. Kom med hvad I har, også hvis det er en kniv, og jeg ved, at I har mere end en kniv at komme med. Frygt ingen, frygt ikke fængsel, frygt ikke døden, skriver selvmordsbomberen.

Læs mailen her: Mannens hotbrev til svenska folket
Læs også: Reinfeldt: Vi skal ikke reagere i nervøsitet
Læs også: Säpo: Vi kan have misset noget