Bombemand dræbt i Liége

Belgisk politi sætter navn på en 32-årig mand, som menes at stå bag massakren i Belgien, hvor mindst fire blev dræbt og 75 såret.

Liget af den formodede gerningsmand på Place Saint Lambert i Liège. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY ROGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, som tirsdag dræbte mindst fire personer og sårede 75 inklusiv flere børn i det centrale Liège i Belgien, menes at være den 32-årige Nordine Amrani.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag oplyser belgisk politi, at Amrani er den eneste gerningsmand ved dagens massakre. Ifølge belgiske medier ligger hans lig stadig på Place Saint Lambert, hvor skud- og bombeangrebet fandt sted ved middagstid.

Nordine Amrani beskrives som en våbenspecialist og var i forvejen kendt af politiet. Han blev i 2008 idømt fængselsstraf for besiddelse af adskillige skydevåben.

Det har dagen igennem hersket forvirring om, hvor amnge gerningsmænd, der tog del i dagens blodbad. Tidligere meldinger gik på, at mindst to gerningsmænd - muligvis flere - var involdveret, men nu siger belgisk politi, at Nordine Amrani handlede alene.

Ifølge BBC er de dræbte en 65-årig kvinde samt to teenagere. Den fjerde er Nordine Amrani selv.

Bevæbnet med granater og et automatvåben kravlede han angiveligt op i en lygtepæl og smed sig ned mod en folkemængde på Place Saint Lambert, mens han udløste granaterne.

I en udtalelse siger Belgiens nyudnævnte premierminsiter, Elio di Rupo, her til aften, at hans tanker går til ofrene og deres nærmeste.