Bombeangreb dræber mindst 10 i Lahore

Eksplosionen er den anden i provinshovedstaden i denne måned. En serie af angreb i landet har dræbt over 130 mennesker.

Mindst ti mennesker blev torsdag dræbt ved en eksplosion i Lahore i Pakistan. Yderligere 30 mennesker blev såret ved eksplosionen, som skete i et eksklusivt butikscenter i millionbyen.

Det oplyser en talsmand for provinsregeringen, mens tv-optagelser fra stedet viser en rygende bygning og flere bilvrag med knuste ruder.

Eksplosionen er den anden i provinshovedstaden i denne måned. En serie af angreb i landet har dræbt over 130 mennesker.

»Min Gud, min Gud. Der var så mange dræbte,« siger Imtiaz Ali, en barber i Toni & Guy salon tæt på stedet, hvor bomben eksploderede.

Islamisk Stat og det pakistanske Taliban har taget skylden for de fleste bombeangreb.

Myndighederne har optrappet kampen mod islamister efter angrebene, og de siger, at de har dræbt snesevis af "terrorister" og bombet militante grupper langs grænsen til Afghanistan.

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, som er på besøg i Tyrkiet i tre dage, siger, at terrorister ikke vil kunne gøre det mindste indtryk på hans regering.

»Snart vil vi have nedkæmpet dem,« siger Sharif.

Lahore, som er Pakistans næststørste by efter Karachi, skal i næste måned være vært for finalen i cricket i den meget populære Pakistan Super League.

Byen var i 2009 scene for et angreb på en bus med Sri Lankas cricket team. Pakistan har ikke siden været vært for kampe med udenlandske tophold blandt deltagerne.

/ritzau/AFP