Bombe raserer butik i Malmø

Kort før klokken to i nat genlød Malmø af en voldsom eksplosion, som rystede bygninger og udløste bilalarmer.

Politiet er til stede med bombespecialister og kriminalteknikere i Malmøs Lantmannagata. Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved totiden natten til tirsdag blev kvarteret omkring Lantmannagatan i Malmø gennemrystet af en voldsom eksplosion, som udløste flere bilalarmer.

»Der var tale om en kraftig eksplosion, og flere beboere ringede til os,« fortalte vagthavende ved politiet, Thomas Söderberg. »Men ingen har set noget, og vi må selv undersøge stedet.«

Der var tilsyneladende blevet anbragt en bombe ved dagligvarebutikken »Jour livs« i Lantmannagatan lige ved siden af det lokale kulturcenter »Folk Mat och Möten«. Hele indgangspartiet blev raseret ved eksplosionen, og der er omfattende skader i butikslokalet.

Politiet afspærrede hurtigt området omkring butikken, og frem til klokken 03.52 arbejdede kriminalteknikere og specialisterne fra Nationelle Bombskyddet på stedet, fremgår det af politiets hjemmeside.

Den lokale avis, Sydsvenskan, var på stedet og kunne rapportere, at en del urolige beboere var stimlet sammen ved gerningsstedet. En læser skrev til avisen, at eksplosionen var så kraftig, at hele huset rystede.

»Vågnede ved lyden. Utvivlsomt den højeste, vi har hørt,« skrev en anden.

En serie af bomber

Lidt før klokken fem i morges var politiets teknikere færdige på stedet, og afspærringerne blev fjernet.

Der er fortsat ingen oplysninger om motivet, og hvorfor netop dagligvarebutikken blev ramt. I den seneste tid er to køreskoler, et motionscenter og en restaurant blevet ramt af lignende bomber.

Malmø har i årevis været plaget af formodet bandekriminalitet med narkosalg, skududvekslinger og bombeangreb. I visse områder af byen er det næsten en daglig foreteelse.