Bombe i fly fra Air France var falsk alarm

Den genstand, der blev fundet i fly med 473 om bord, var ikke i stand til at udløse en eksplosion.

Flyet af typen Boeing 777 var lettet fra Mauritius med 459 passagerer og 14 besætningsmedlemmer om bord søndag med kurs mod Paris, da det undervejs måtte gå ned i lufthavnen i Mombassa. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nairobi: Den formodede bombe, der blev fundet i passagerfly efter en sikkerhedslanding i Kenya, var falsk alarm. Den siger den øverste chef for Air France, Frederic Gagey.

Den suspekte pakke var fremstille af pap, papir og en timer, oplyser han.

- Genstanden var ikke i stand til at udløse en eksplosion, konstaterer han.

Flyet af typen Boeing 777 var lettet fra Mauritius med 459 passagerer og 14 besætningsmedlemmer om bord søndag med kurs mod Paris, da det undervejs måtte gå ned i lufthavnen i Mombassa.

- Det anmodede om en sikkerhedslanding, efter at en genstand, som mistænktes for at være en bombe, blev fundet på toilettet, sagde en talsmand for kenyansk politi.

Alle om bord blev evakueret, og der blev sendt bombeeksperter ind i flyet for at undersøge pakken.

Air France sendte et andet fly for at samle passagerne op og flyve dem til Paris.

Kenyas indenrigsministerium oplyste, at nogle af passagerne var blevet afhørt. To af dem var under mistanke for at have medbragt den mystiske pakke, sagde indenrigsminister Joseph Nkaissery på et pressemøde.

Men det fremgik ikke, om de to personer var anholdt, skriver Reuters.

- Vi er i kontakt med Mauritius for at finde ud af, hvordan sikkerhedsscreeningen af passagerne er gennemført, sagde Nkaissery.

De kenyanske myndigheder og Air France tog ingen chancer ved landingen. Passagerer og besætningsmedlemmer blev evakueret fra flyets nødudgange i slidsker.

/ritzau/AFP