Bombe dræber mindst 21 og sårer over 70 i Pakistan

Selvmorder kørte motorcykel med sprængstoffer ind i menneskemængde foran kontor i byen Mardan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peshawar: En bombeeksplosion ved et regeringskontor i det nordvestlige Pakistan har kostet mindst 21 mennesker livet, oplyser politiet i byen Mardan til Reuters.

- Mindst 21 blev dræbt og flere end 70 er såret, siger talsmænd for de lokale myndigheder.

28 af de sårede er i livsfare.

Angrebet skete ved en filial af Det nationale Databasetilsyn, Nadra, som udsteder ID-kort for offentligt ansatte i Mardan, der ligger i provinsen Khyber Pakhtunkhwa.

- En selvmordsbomber på motorcykel udløste sprængstoffer ved Nadra-kontoret, hvor der var lange køer uden for, siger politimanden Naeem Khan.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag bombeanslaget. Taliban i Pakistan, der kæmper mod staten, har i de seneste år stået bag et stort antal bombeangreb.

Pakistans premierminister svor tidligere i denne måned hævn over Taliban på årsdagen for skolemassakren på Army Public School i Peshawar. Her dræbte medlemmer af den militante, islamistiske bevægelse 132 elever og ni ansatte den 16. december sidste år.

- Mine børn, jeg lover jer, at jeg vil hævne hver eneste dråbe af jeres blod, sagde premierminister Nawaz Sharif under en mindeceremoni på skolen, hvor omkring 2500 mennesker deltog.

Ni medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), der er en del af Taliban i Pakistan, angreb skolen Army Public School, der drives af den pakistanske hær.

De bevæbnede mænd bevægede sig fra klasseværelse til klasseværelse og skød og dræbte børn helt ned til otte års-alderen. Massakren varede otte timer, før samtlige ni angrebsmænd var blevet dræbt.

Taliban har sagt, at det var gengældelse for hærens offensiv mod ekstremister i klanområderne i det nordvestlige Pakistan.

/ritzau/Reuters