Bombe dræber 12 i Kenya

Islamistgruppen al-Shabaab har i årevis hærget Kenya med en række af angreb, blandt andet på et indkøbscenter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nairobi. Mindst 12 mennesker blev tirsdag dræbt af en bombe i det nordøstlige Kenya, oplyser flere medier i hovedstaden Nairobi.

Ifølge den kenyanske avis Daily Nation mistænker myndighederne den somaliske islamistgruppe al-Shabaab for at stå bag bombeangrebet, som var rettet mod tilrejsende skuespillere i et gæstehus ved en skole.

Ti af de dræbte var skuespillere, som skulle have underholdt afgangselever fra videregående skoler i området.

- Vi overvåger situationen. Vores officerer er på plads, siger politichefen i Mandera-distriktet, Job Boronjo, til avisen.

Al-Shabaab har i flere år hærget Kenya med en lang række angreb, blandt andet på et indkøbscenter i Nairobi og på et universitet.

Det har senest skabt spændinger, at Kenya har planer om at lukke Dadaab-lejren i den østlige del af landet, som er blevet kaldt verdens største flygtningelejr med op mod 350.000 beboere.

De fleste af beboerne kommer fra Somalia.

Den kenyanske regering mener, at al-Shabaab har brugt flygtningelejren til at rekruttere nye medlemmer. Myndighederne siger, at lejren er infiltreret af "terrorceller", som har udført dødelige angreb på kenyansk territorium.

I mere end 25 år har FN's flygtningeorgan, UNHCR, drevet den enorme lejr.

Flere menneskerettighedsorganisationer har anklaget den kenyanske regering for at presse somaliske flygtninge til at vende tilbage til deres hjemland.

De mener ikke, at Somalia er sikker nok til, at tusindvis af flygtninge kan vende hjem.

- Hundredtusinder af menneskeliv vil blive bragt i fare, siger hjælpeorganisationen Læger uden Grænser.

En ud af otte somaliere i flygtningelejren frygter at vende tilbage. De frygter voldtægter, tvangsrekruttering til al-Shabaab og andre militser samt mangel på medicin og nødhjælp.

/ritzau/Reuters