Boko Harams leder meldes såret i luftangreb i Nigeria

Abubakar Shekau, leder af den militante gruppe Boko Haram, rapporteres såret i den nordøstlige del af landet.

Arkivfoto: Abubakar Shekau, leder af den militante gruppe Boko Haram, rapporteres såret i den nordøstlige del af landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV

I Nigeria meldes lederen af den militante, islamistiske gruppe Boko Haram såret, mens flere af hans assistenter skulle være dræbt ved et luftangreb i den nordøstlige del af landet.

Det oplyser både civile kilder og sikkerhedskilder i området til AFP.

To fly fra Nigerias luftvåben udførte angrebet på Boko Harams folk, som var samlet til bøn i landsbyen Balla. Den ligger 40 kilometer fra Damboa på kanten af Sambisa-junglen.

Abubakar Shekau blev såret ved bombardementerne, og han menes at blive behandlet nær Nigerias grænse til Cameroun ved Kolofata, oplyser en kilde med kontakter til Boko Haram.

Shekaus næstkommanderende, Abba Mustapha, alias Malam Abba, blev dræbt ved angrebet sammen med en anden vigtig løjtnant, Abubakar Gashua, alias Abu Aisha, tilføjer kilden.

Den nigerianske hær har ikke udsendt yderligere oplysninger om angrebet. Shekau har tidligere været meldt dræbt og såret flere gange, hvorefter oplysningerne er blevet dementeret.

Mindst 20.000 mennesker er blevet dræbt, og omkring 2,6 millioner er drevet på flugt fra deres hjem, efter at Boko Haram i 2009 greb til våben i kamp for en islamisk stat i det nordlige Nigeria.

Ifølge FN har over 10 millioner mennesker i regionen i dag behov for hjælp udefra.

Militante islamister fra Boko Haram bortførte i april 2014 omkring 270 skolepiger. Bortførelsen vakte stor international opmærksomhed, og der blev rettet fokus på den ekstremistiske bevægelses fremfærd i det nordlige Nigeria.

Gruppen holder stadig op mod 200 piger som fanger.