Boko Harams leder i Nigeria meldes dødeligt såret

Fly angreb landsby i det nordøstlige Nigeria og dræbte flere højtstående islamistiske ledere.

En optagelse af Boko Harams leder, Abubakar Shekau, som tirsdag blev meldt dødeligt såret. Scanpix/Ho Fold sammen
Læs mere

Nigerias luftvåben oplyser, at man har dræbt højtstående ledere fra den ekstremistiske Boko Haram-bevægelse. Det formodes, at bevægelsens leder er blevet dødeligt såret ved et angreb mod de islamiske områder i landets nordøstlige del.

- Regeringsstyrkernes fly angreb mål i landsbyen Taye, som ligger i Sambisa-junglen i delstaten Borno, oplyser det nigerianske luftvåben.

- Bevægelsens leder, Abubakar Shekau, menes at være dødeligt såret, hedder det i erklæringen.

I erklæringen hedder det også, at Abubakar Shekau menes at være "dødeligt såret på skuldrene".

Erklæringen er udsendt af hærens talsmand, oberst el Sani Kukasheka Usman.

Militæret har tidligere udsendt rapporter om Shekaus død, men hver gang synes det at have været falske rapporter, da han altid er dukket uskadt op kort efter.

Der er ikke umiddelbart udsendt reaktioner fra Boko Haram på de nye oplysninger.

I 2014 bortførte Boko Haram 276 skolepiger. Gruppen offentliggjorde tidligere i denne måned en video, der angiveligt viser de skolepiger, som blev kidnappet fra Chibok for godt to år siden.

Videoen, der er lagt ud på YouTube, er den seneste, som Abubakar Shekau har offentliggjort.

- Der er et antal af pigerne - omkring 40 af dem - som er blevet gift efter beslutning fra Allah, siger en af bortførerne på filmen.

Boko Haram stod sidste år bag en massakre i den nigerianske by Baga, der menes at have kostet op mod 2000 mennesker livet. Konflikten med Boko Haram anslås at have kostet mindst 20.000 mennesker livet siden 2009.

I løbet af 2015 har det nigerianske militær meddelt, at de har reddet hundredvis af mennesker - hovedsageligt kvinder og børn - der har været kidnappet af Boko Haram. De savnede skolepiger har dog ikke været blandt dem.

Boko Harams mål er et islamistisk kalifat i det nordøstlige hjørne af Nigeria, der med over 182 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land.

/ritzau/Reuters