Boko Haram dræber otte og kidnapper 100 i Cameroun

Den islamistiske nigerianske terrorgruppe, Boko Haram, har i endnu et angreb i Cameroun dræbt mindst otte og kidnappet mindst 100 personer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CAMEROUN: Mindst otte personer er blevet dræbt og omkring 100 andre er blevet kidnappet i et angreb i Cameroun ved landets nordlige grænse mod Nigeria, skriver Reuters.

Angrebet skete natten til tirsdag i landsbyen Tchakarmari, der ligger nord for byen Maroua, hvor flere personer blev dræbt i sidste måned i selvmordsangreb udført af Boko Haram.

Den nigerianske terrororganisation Boko Haram menes også at stå bag tirsdagens angreb i det nordlige Cameroun, skriver Reuters.

»Beboere har fortalt, at terroristerne efter angrebet forsvandt tilbage over grænsen til Nigeria, hvor Camerouns politi ikke må følge efter dem,« siger en lokal regeringskilde til Reuters.

Efter terrorangrebene i Cameroun i juli har Camerouns regering annonceret, at den vil sende yderligere 2.000 soldater til den nordlige del af landet for at sikre mod angreb fra Boko Haram.

7.000 soldater er i forvejen sendt til den nordlige region. Desuden har den regionale guvernør forbudt burkaer siden angrebene, som blev udført af tilslørede kvindelige selvmordsbombere.

Herudover har Cameroun smidt 2.800 nigerianere ud af landet, som boede i Cameroun uden de nødvendige papirer.

Cameroun er en del af koalitionen, der kæmper mod Boko Haram. De kæmper sammen med Nigeria, Tchad og Niger.