Boghandel sagsøgt af Potter-forlag

Det amerikanske Harry Potter-forlag har sagsøgt en boghandler og distributør for at have lækket det sidste bind af serien.

Forlaget Scholastic har sagsøgt DeepDiscount.com og distributøren Levy Entertainment for at have lækket eksemplarer af det sidste bind i Harry Potter-serien, der får premiere på lørdag.

Forlaget Scholastic har dog allerede beroliget nervøse fans med, at det kun er en meget lille del af de 12 millioner amerikanske eksemplarer af bogen, der er sluppet ud.

Miseren startede, da en gruppe mildt sagt overraskede kunder hos online-boghandleren DeepDiscount.com i sidste uge modtog et eksemplar af Harry Potter and the Deathly Hallows med posten.

De havde godt nok forudbestilt bogen, men regnede ikke med at modtage den med posten før på næste lørdag, skriver BBC.

Skandalen rullede videre da PDF-filer med ind-skannede sider fra bogen kort efter kom i omløb på nettet. Der gik heller ikke lang tid, før et eksemplar af bogen blev sat til salg på eBay. Det er dog uvist, hvorvidt der er tale om et ægte eksemplar af Harry Potter and the Deathly Hallows.

Scholastic har ikke taget nogle chancer. De har personligt kontaktet hver og en af de kunder, der har modtaget et eksemplar af Harry Potter-bogen ved en fejl og bedt dem om at lægge bogen til side indtil fredag midnat, hvor bogen får premiere for resten af os.

JK Rowlings Appel

Harry Potters forfatter, JK Rowling, har endda på sin egen hjemmeside skrevet en appel til de heldige Harry Potter-fans:

- Jeg be'r alle der betragter sig selv som Harry Potter-fans om at bevare handlingen som en hemmelighed overfor alle dem, der glæder sig til at læse bogen på udgivelsesdagen. Om kort tid vil I vide de hele.

Millionerstatning

På trods af at bogens plot endnu ikke er blevet offentligt kendt, har det amerikanske forlag for en sikkerheds skyld sagsøgt den uforsigtige online-boghandel og distributøren, der leverede bøgerne. De er stævnet for "grov overtrædelse af de regler, som er oprettet for at beskytte indholdet af Harry Potter and the Deathly Hallows".

En talsmand fra DeepDiscount.com udtalte, at man tog situationen meget alvorligt.

Det har de også god grund til at gøre. Hvis Scholastic får medhold i den kommende retssag, venter der de to sagsøgte en solid millionerstatning.