Bøsser anholdt for at kysse foran Colosseum i Rom

Lidenskabelige kys mellem to mænd har sat Italien på den anden ende, efter at Roms politi natten til fredag anholdt de kyssende for usømmelig opførsel foran Colosseum.

Colosseum ved nattetide er romantisk. Men Roms politi værner om den offentlige moral. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Roberto og Michele var på vej hjem efter en sen drink i Roms homogade, Via di San Giovanni in Laterano. Da parret passerede Colosseum, standsede de op og kyssede. Midt i kærtegnene svingede en politibil ind nær dem, to betjente steg ud og bad om at se deres dokumenter. Efter få minutter kom endnu en bil, og parret blev bedt om at stige ind i hver sin politi­vogn.

»Vi udvekslede blot et kys, og da jeg spurgte politiet, hvorfor de tog os med på stationen, svarede de blot, at vi jo godt vidste, hvad vi var i gang med,« siger Michele til nyhedsbureauet Ansa.

På politistationen blev de bedt om at forklare deres »uanstændige« opførsel, og politiet skrev en anmeldelse, som de angiveligt vil sende videre til en domstol.

Men ifølge politiet var parret i gang med meget mere end blot at kysse. Roms politi oplyste ifølge nyhedsbureauet Ansa, at anholdelsen også ville være sket for heteroseksuelle par med samme opførsel nær Roms berømte monumenter, hvor tusindvis af byens borgere og turister passerer både dag og nat.

Et hedt emne
Anholdelsen har vakt stor debat i Italien, hvor homoseksuelles rettigheder står højt på den politiske dagsorden. Italiens centrum-venstreregering med Romano Prodi i spidsen gik til valg med løftet om at vedtage en lov, som giver homoseksuelle lov til at indgå i registrerede partnerskaber.

En lov hvis tekst det politiske flertal har svært ved at blive enige om, da det tæller kommunister, der ønsker fulde rettigheder, og katolikker, der ser ægteskabet mellem mand og kvinde som det eneste sande.

Italiens forening for bøsser og lesbiske, Arcigay, har valgt at lægge sag an mod politiet.

»Vi opfatter anholdelsen som meget alvorlig, da den viser, hvordan homoseksuelle i dag bliver opfattet som andenrangsborgere,« siger Fabrizio Marazzo, leder af Roms afdeling af Arcigay.

Italiens sundhedsminister, Livia Turco, opfordrede politiet til at undskylde over for det unge par.

Hun henviste til en beslutning fra Italiens højesteret, der stadfæster, at homoseksualitet er en rettighed.

Næste torsdag inviterer foreningen Roms bøsser og lesbiske til at møde op og kysse i Via di San Giovanni in Laterano for at demonstrere for homoseksuelles ret til at udtrykke deres kærlighed.