Børn og kvinder dør under flugt fra vold i Myanmar

Omkring 27.400 rohingyaer er flygtet til Myanmar til Bangladesh på under en uge, siger FN.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: SOE ZEYA TUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grænsevagter i Bangladesh fandt torsdag over en snes omkomne rohingyaer, som var druknet under deres flugt fra vold i Myanmar. Flere af de omkomne var børn.

Stadigt flere medlemmer af den muslimske mindretalsgruppe forsøger at krydse grænsefloden Naf i spinkle både, som er beregnet til indlandsfiskeri, men som let kæntrer i hård søgang.

Naf er smal nogle steder, men flygtningene krydser den oftest, hvor den er bredest, eller begiver sig ud på havet for at undgå de stadigt flere grænsepatruljer i Bangladesh.

FN-kilder siger til Reuters, at omkring 27.400 rohingyaer er flygtet til Bangladesh i den seneste uge.

Yderligere 20. 000 er ifølge FN-kilder fanget i ingenmandsland mellem de to lande, siger tre FN-kilder.

Bangladesh' regering har gjort det klart, at den ikke vil tage imod flere flygtninge. Landets premierminister, Sheikh Hasina, har bedt FN om at lægge pres på Myanmar for at få regeringen der til at mindske flygtningestrømmen.

»Vi har givet beskyttelse til et meget stort antal rohingya-flygtninge af humanitære grunde, og det er et stort problem for,« siger hun til nyhedsbureauet BSS.

Bangladesh har tvunget nogle flygtninge tilbage til Myanmar.

I FN har blandt andre USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, indtrængende henstillet til Myanmars sikkerhedsstyrker om at undgå angreb på uskyldige civile.

Haley fordømmer nylige angreb som ekstremistiske rohingyaer har begået, men hun understreger, at Myanmars sikkerhedsstyrker har et ansvar for at forhindre yderligere vold og udvise humanitære hensyn.