Bo Xilai anker sin livstidsdom

Den korruptionsdømte, tidligere toppolitiker vil anke sin dom på livsvarigt fængsel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KINA: Den tidligere kinesiske toppolitiker Bo Xilai vil anke den livstidsdom, han søndag blev idømt efter at være blevet fundet skyldig i korruption. Det siger en anonym kilde til nyhedsbureauet AFP.

»Han informerede retten i går (søndag, red.) om sin anmodning om at anke umiddelbart efter dommen,« siger kilden, som ifølge AFP har direkte kendskab til situationen.

Den 64-årige Bo Xilai blev søndag idømt livsvarigt fængsel, og udover fængselsstraffen skal alle Bo Xilais personlige ejendele inddrages, lyder dommen.

Bo Xilai, der er tidligere partichef for Kinas Kommunistiske Parti i den sydvestlige storby Chongqing, faldt tungt fra magtens tinder og blev smidt ud af partiet, da han blev trukket ind i en skandale med mord, magtmisbrug og økonomisk svindel.

Bo Xilai var blandt andet tiltalt for at have taget imod bestikkelse, for hvad der svarer til cirka 18 millioner danske kroner, og han var inden skandalen et af de 25 medlemmer i kommunistpartiets magtfulde organ politbureauet.

Sagen mod den fremtrædende politiker tog fart, da hans nærmeste politiske allierede i Chongqing flygtede til det amerikanske konsulat og fremlagde beviser på, at Bo Xilai have misbrugt sin stilling som partisekretær til at dække over sin kones mord på en britisk forretningsforbindelse i februar 2012.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har sagen skabt splittelse i den øverste top af Det Kommunistiske Parti, der har været uenig om, hvordan den skulle håndteres.

Bo Xilai, der risikerede dødsstraf for anklagerne om bestikkelse, har under retssagen fastholdt sin uskyld.

Dommen falder, som præsident Xi Jinping har bebudet en hårdere indsats mod korruption i Det Kommunistiske Parti.