Blogger samler navne på Sandy-ofre

Verden har alt for hurtigt sat ofrene fra orkanen Sandy i glemmebogen, mener amerikansk blogger. Hun har nu samlet deres navne og historier på sin hjemmeside.

Ødelæggelserne efter orkanen Sandy er synligt nærværende, men de omkomne bliver glemt, mener amerikansk blogger. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Et dødsfald er en tragedie. En million er statistik."

Ordene stammer fra Sovjetunionens tidligere kommunistiske leder, Josef Stalin, men de er også inspirationskilde til en amerikansk bloggers timelange research.

I flere dage har verdens øjne været rettet mod den amerikanske østkyst, da orkanen Sandy blæste forbi.

Men efter stormen har lagt sig, er de mange ofre for naturkatastrofen hurtigt gået i glemmebogen, mener den amerikanske blogger Whitney Hess. I hvert fald har hun ikke kunnet finde et eneste nyhedsmedie, som har omtalt de enkelte ofre og deres skæbner.

Efter timelang research har hun derfor selv samlet en liste over samtlige navne på orkanens ofre på sin blog. Under hvert navn følger en lille beskrivelse af personerne og deres sidste timer.

- I takt med at dødstallet stiger, forsvinder folks empati, og det gør ondt helt ind i hjertet, når det bliver sværere at føle vigtigheden af hvert eneste individ, skriver Whitney Hess på sin blog, inden hun fortsætter med at remse historierne op på de mange ofre fra New York, New Jersey, Pennsylvania, Conneticut, New Hampshire m.fl.

Whitney Hess har i øvrigt udråbt det til sin mission at få "menneskeheden tilbage på dagsordenen."

Og måske er hun allerede nået et skridt nærmere. Listen over ofrene fra Sandy har i hvert fald allerede bredt sig til mindre medier som Toronto Standard og Business Insider.