Blogger-oldemor

En spansk kvinde 95 har fundet ud af, at internettet er det ultimative snakkehjørne.

95-årige Maria Lopez står bag en af de mest populære spanske blogs. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"I dag har jeg fødselsdag, og min sønnesøn - der er meget nærig - har givet mig en blog".

Sådan lyder det første indlæg i Maria Amelia Lopez' blog, som med sin blanding af erindringer og smalltalk har gjort den 95-årige oldemor til lidt af en cyber-kendis.

Hendes blog er nomineret til en af de 10 bedste spanske blogs i Deutsche Welles "Best of Blog". Hun har 60.000 faste læsere, mange af dem er helt unge mennesker, og det sætter blogger-oldemoren særligt pris på.

- Der er ikke mange, der lægger mærke til gamle koner som mig ... men jeg blev overrasket af internettet, for helt unge mennesker på 18 år, eller 14-15 år, fortæller mig om deres liv og hvad de tænker og de beder mig om råd, siger Maria Amelia Lopez til Reuters.

Den 95-årige blogger bor i landsbyen Sanxenxo i Galicien i det nordlige Spanien. Journalister har besøgt hende i anledning af hendes cyber-popularitet, og hun er lige så udtryksfuld i egen person som på nettet, skriver de.

Maria Lopez mener dog selv, at internettet gør hende yngre, og hun skriver tit om sin tid som ung. Især skriver hun om hvordan det var at være attraktiv, og hun poster mange ungdomsbilleder af sig selv fra for 60 eller 70 år siden.

"Se, hvordan jeg var. Og se så hvad jeg er blevet til. Mine øjne er ikke smukke, heller ikke min mund eller nogetsomhelst, slet ikke min krop. Alderen ødelægger alt," skriver hun.

Eller rettere, hun fortæller det via sin sønnesøn, der åbenbart ikke er så nærig med sin tid alligevel. På grund af dårligt syn kan Maria Lopez ikke selv se skærmen godt nok til at skrive, så hun dikterer sine blogindlæg til ham og han lægger dem ind.

Berlingske TIdendes ældste blogger er "kun" lige fyldt 66. Til gengæld er vores blogunivers på dansk.

Maria Lopez' blog er på spansk og kan læses på amis95.Blogspot.com.