Blodigt Notting Hill-karneval

Voldelige grupper mødte op til årets Notting Hill-karneval. To blev skudt og flere knivstukket.

Foto: Alessia Pierdomenico/ Reuters Fold sammen
Læs mere

En yngre dreng på 14 blev mandag aften ramt af skud i Londonbydelen Maida Vale i forbindelse med karneval'et i Notting Hill.

En 17-årig blev tidligere på dagen hospitalsindlagt med et skuldersår fra en skududveksling, og en mand på 20 år blev også indlagt efter et knivstikkeri.

Årets karneval i Notting Hill er langt mere voldeligt og blodigt, end det britiske politi er vant til. Det skriver The Guardian.

- I år har vores betjente måtte arbejde hårdt for at levere en stærk aktiv indsats med hurtig indgriben til sent ud på natten for at forhindre kriminelle i at overtage gaderne i Notting Hill, fortæller Chris Allison, næstkommanderende hos Londons Metropolitanpoliti.

En hardcore gruppe af fortrinsvis yngre mænd mødte i år op til karneval kun for at lave ballade.

- To unge mænd blev skudt, heldigvis ikke alvorligt, og et mindre antal blev stukket ned med kniv. Den opførsel, sammenholdt med hvor mange våben, vi har fundet inden og under årets karneval gør, at vi mener, årets karneval har trukket mennesker til, der kun har i sinde at begå kriminalitet, siger Chris Allison.

De samlede politirapporter fortæller om 336 kriminelle overtrædelser mod 391 sidste år samt 206 arrestationer mod 214 sidste år.

Arrangørerne mener, at omtrent 600.000 mennesker har deltaget i karnevallet, hvor solrigt vejr tiltrak mange tilskuere til det højrystede paillet-udsmykkede show.