Blodigt gidseldrama på Radisson: 27 lig fundet på luksushotel

En relateret gruppe til al-Qaeda tager skylden for angrebet på et hotel i Mali.

Sikkerhedsstyrker hjælper en mand væk fra Radisson-hotellet i Mali. Fold sammen
Læs mere
Foto: HABIBOU KOUYATE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 27 personer har mistet livet i fredagens gidseldrama på et hotel i Malis hovedstad, Bamako, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sent fredag eftermiddag oplyste en talsmand for de maliske myndigheder, at der ikke længere var gidsler på hotellet. En del af gidseltagerne har dog angiveligt forskanset sig på hotellets øverste etager, hvor maliske sikkerhedsstyrker forsøger at drive dem ud.

En FN-repræsentant oplyser ifølge Reuters, at FNs fredsbevarende styrker i en foreløbig optælling har set 27 lig, og at afsøgningen af hotellet fortsætter.

Tidligt fredag morgen angreb en gruppe mænd bevæbnet med kalasjnikovrifler hotel Radisson Blu i Bamako og tog omkring 170 personer som gidsler. I løbet af dagen har der været kraftige skudvekslinger på hotellet, og sikkerhedsstyrker fra FN og flere lande har arbejdet på at få befriet gidslerne.

Kilder fortalte tidligere fredag til nyhedsbureauet AFP, at det er militante islamister, der står bag angrebet. Flere medier skriver, at de blandt andet skulle have råbt »Allahu akbar« (arabisk for Gud er stor, red.), da de angreb hotellet, og at de skulle have løsladt kilder, der var i stand til at citere koranvers.

En afrikansk gruppe med forbindelse til den militante islamistiske bevægelse al-Qaeda har på sociale medier taget skylden for angrebet. Al-Mourabitoun, som gruppen kalder sig, holder til i det nordlige Mali og består ifølge Reuters hovedsagelig af arabere og personer fra Tuareg-stammen, som særligt holder til i den nordlige del af landet. Det er dog endnu ikke bekræftet, at gruppen står bag angrebet.

Det vestafrikanske land Mali, som er en tidligere fransk koloni, har været præget af uro siden foråret 2012, hvor regeringen med præsident Amadou Toumani Toure blev kuppet af militæret.

Det nordlige Mali var i perioder i 2012 besat af grupper af islamister, hvoraf nogle havde forbindelse til al-Qaeda. I januar 2013 bad landets regering Frankrig om assistance til at bekæmpe de militante islamister i landet. Tidligere på ugen besluttede Folketinget at sende 30 specialtrænede danske elitesoldater til FNs fredsbevarende mission i landet.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at man har været i kontakt med alle de danskere, man ved, opholder sig i Bamako, og at der ikke skulle være danskere blandt de dræbte eller tilskadekomne.