Blodige kampe i Tyrkiet koster 13 politimænd livet

Tyrkiets kamp mod oprørsbevægelsen PKK bliver ved med at koste liv på begge sider. Senest er fire tyrkiske politibetjente blevet såret i et raketangreb.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været et par blodige dage for politiet i det sydøstlige Tyrkiet. Kampene mod den kurdiske oprørsbevægelse PKK har alene i denne uge kostet 13 politibetjente livet, mens yderligere fire er hårdt såret.

Tirsdag eftermiddag har det militante oprørsparti PKK affyret en raket mod en pansret politibil ved byen Cizre. Angrebet sårede fire betjente, skriver Reuters.

Raketangrebet kommer efter et bombeangreb mod en minibus kostede 13 tyrkiske politibetjente livet tidligere tirsdag i Igdir-provinsen.

Angrebene fra PKK er modsvar til en lang række bombardementer, som det tyrkiske militær udførte på udvalgte oprørsmål søndag nat. De tyrkiske kampfly blev sat ind i Hakkari-provinsen nær den irakiske grænse, og angrebene var de mest dødbringende siden våbenhvilen mellem den tyrkiske regering og PKK brød sammen i juli.

Tyrkiets præsident, Tayyip Erdogan, fortalte i en tale tirsdag, at PKK er svækket, da det tyrkiske militær har dræbt i omegnen af 2.000 PKK-oprørere, siden våbenhvilen blev brudt i juli.