Blodbad i Wien udløser uro i Indien

Mindst 16 mennesker er såret efter sammenstød blandt rivaliserende sikher under en gudstjeneste i den østrigske hovedstad.

Foto: EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Et blodbad i Wien har ført til uroligheder i Indien og trusler om en generalstrejke i hele landet.

Dramaet begyndte søndag i et menighedshus for sikher i den østrigske hovedstad. To fremtrædende gejstlige fra Indien holdt en gudstjeneste, da seks mænd med blå og gule turbaner rejste sig og angreb prædikanterne med knive og en pistol. De seks tilhørte åbenbart en rivaliserende sikh-retning.

Mange blandt de mellem 150 og 350 deltagere i ceremonien i Pelzgasse nær banegården Westbahnhof standsede angriberne. 16 mennesker blev såret, adskillige alvorligt, herunder fire af angriberne, melder østrigske medier.

Politiet i Wien iværksatte en storstilet aktion for at få begivenhederne under kontrol og bjærge de sårede. Tre helikoptere og 16 ambulancer deltog i aktionen.

Da nyheden om angrebet mod de to gejstlige, guruen Ravi Dass Gurudwara og Sant Rama Nand, blev kendt i Punjab udbrød voldsomme uroligheder i byen Jalandhar i Punjab. Uroen tog til, da det – åbenbart fejlagtigt – rygtedes, at Sant Rama Nand var død. Hundreder af mennesker smed sten mod busser og andre køretøjer. Vinduer i mange busser blev smadret og en lastvogn stukket i brand, skriver onlineavisen Punjab Newsline. Myndighederne i Jalandhar indførte sent søndag aften udgangsforbud i dele af byen som en ”forebyggende foranstaltning”, hedder det.

Demonstranterne erklærede, at de ville opfordre til en generalstrejke i Indien, hvis gerningsmændene bag angrebet i Wien ikke blev anholdt i løbet af et par dage.