Blev Arafat forgiftet?

De franske myndigheder vil nu undersøge, om den palæstinensiske leder blev forgiftet.

Yasser Arafat. Fold sammen
Læs mere
Foto: HUSSEIN HUSSEIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske anklagemyndighed har indledt en drabsefterforskning i sagen om den tidligere palæstinensiske leder Yasser Arafats død. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge internationale medier.

Det er Arafats efterladte, der har ønsket sagen genåbnet, efter det i juli kom frem, at undersøgelser på et schweizisk laboratorium har vist, at det radioaktive stof polonium 210 var til stede i blandt andet hans undertøj og karakteristiske hovedbeklædning, da han døde på et militærhospital i Frankrig i 2004, 75 år gammel.

Ifølge BBC er hans egentlige dødsårsag aldrig blevet offentliggjort, men forlydender om, at den tidligere leder af Den Palæstinensiske Befrielsesfront (PLO) skulle være død af aids, er siden blevet udelukket. Mange palæstinensere mener, at det er Israel, der stod bag Arafats død.

Saeb Erakat, der var rådgiver for Arafat, siger til AFP, at Palæstina hilser efterforskningen velkommen.

- Vi håber, der vil være en seriøs efterforskning for at få hele sandheden frem i tillæg til en international efterforskning for at identificere alle parter involveret i Arafats martyrium, siger han.