Bladerunner bliver flyttet til husarrest

Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius, der er dømt for drab på sin kæreste, bliver i næste uge flyttet fra fængslet til husarrest, oplyser prøveløsladelsesudvalg.

Oscar Pistorius skal sidde i husarrest. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIPHIWE SIBEKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDARFIKA: Den sydafrikanske løber Oscar Pistorius bliver på tirsdag flyttet i husarrest fra det fængsel, han har siddet i det seneste år. Det oplyser et sydafrikansk prøveløsladelsesudvalg til BBC Africa.

Oscar Pistorius blev i oktober sidste år idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab på sin kæreste, Reeva Steenkamp, som han i februar 2013 skød og dræbte gennem en låst dør til badeværelset i parrets fælles hjem. Pistorius har forklaret i retten, at han troede, Steenkamp var en indbrudstyv.

Anklagemyndigheden har anket dommen og kræver, at Pistorius i stedet bliver dømt for mord. Under strafudmålingen lagde dommer Thokozile Masipa vægt på, at statsanklageren ikke kunne bevise, at Pistorius havde til hensigt at dræbe, da han affyrede skuddene, men det er statsanklageren uenig i, og derfor er dommen blevet anket.

Højesteret ventes at behandle ankesagen i november.

Oscar Pistorius har tilbragt de seneste 12 måneder i et fængsel i hovedstaden, Pretoria, og vil nu tilbringe resten af sin straf i husarrest. En tidligere beslutning om at flytte Pistorius i husarrest blev i august blokeret af Sydafrikas justitsminister, Michael Masutha, som på det tidspunkt mente, »det var for tidligt«.

28-årige Oscar Pistorius, også kendt som Blade Runner, er født uden knogler i læggene, og som spædbarn fik han amputeret begge ben under knæet.