Blade Runners dom for uagtsomt manddrab ankes i Sydafrika

En domstol i Sydafrika har givet anklagerne tilladelse til at appellere handicapatleten Oscar Pistorius’ frifindelse for mord på modelkæresten Reeva Steenkamp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDAFRIKA: Der er ikke sat det sidste punktum i retssagen mod den sydafrikanske handicapatlet Oscar Pistorius, der i efteråret blev dømt skyldig i uagtsomt manddrab og fik en fængselsstraf på fem år, efter han havde skudt sin modelkæreste, Reeva Steenkamp, i deres fælles hjem i Pretoria i februar 2013.

Anklageren har onsdag fået dommerens tilladelse til at appellere frifindelsen for mord, skriver Reuters.

Anklagemyndigheden har gennem hele sagen ønsket den benamputerede Pistorius dømt for drab - og ikke uagtsomt manddrab - på kæresten.

Anklageren kaldte tirsdag Oscar Pistorius’ dom for »chokerende upassende«, fordi atletikstjernen ifølge anklagemyndigheden er sluppet for let.

I Sydafrika er det dommeren, som afsagde dommen, der bestemmer, om dommen kan ankes.

»Jeg kan ikke sige, at udsigten til succes med appelsagen ved Højesteret er fjern,« siger dommer Thokozile Masipa, der onsdag har imødekommet anklagerens ønske om en appelsag, ifølge Reuters.

Anklagemyndigheden har dog kun fået tilladelse til at appellere skyldsspørgsmålet, ikke fængselsstraffens længde, som udgør fem år, hvoraf en del bliver husarrest, skriver CNN.

Pistorius selv har under den syv måneder lange retssag fastholdt, at han skød Reeva Steenkamp ved en fejltagelse - han troede, at hun var en fremmed, der var brudt ind i parrets lejlighed, da han skød hende gennem den låste badeværelsesdør.

Pistorius har ikke selv været til stede i retten tirsdag eller onsdag, hvor ønsket om en appelsag er blevet diskuteret, men hans forsvarsadvokat argumenterede mod appelsagen.

Da strafudmålingen blev afsagt i oktober, vakte det vrede blandt mange sydafrikanere, at Pistorius ikke blev dømt for drab på Reeva Steenkamp.