BLÅ BOG: Tidligere major kan blive ny Labour-leder

Det relativt ukendte parlamentsmedlem Dan Jarvis kan komme i spil til posten som Labour-leder efter Corbyn.

Hvis det lykkes utilfredse parlamentsmedlemmer fra Labour at få afsat partiets leder, Jeremy Corbyn, er det muligt, at Dan Jarvis kommer i spil til posten. Det vurderer lektor Edward Ashbee, der forsker i britisk politik ved CBS. Reuters/Nigel Roddis Fold sammen
Læs mere

London. Navn: Daniel Owen Woolgar Jarvis

Alder: 43 år

Fødested: Nottingham, England

Søn af: Hans far var gymnasielærer, og hans mor var tilsynsværge. Begge var medlemmer af Labour.

Nationalitet: Britisk

Uddannelse og karriere: Han har en grad i international politik og strategi fra Aberystwyth University, ligesom han har taget en officersuddannelse fra det britiske militærakademi Sandhurst.

Efter Sandhurst gjorde han tjeneste i det britiske faldskærmsregiment og har været udsendt til Kosovo, Nordirland, Sierra Leone og adskillige gange til Irak og Afghanistan.

Han blev udnævnt til kaptajn i 2001 og til major i 2003.

I januar 2011 blev Jarvis den første person siden Anden Verdenskrig til at fratræde sin militære tjeneste for at bestride en post i et parlamentarisk suppleringsudvalg.

Han blev valgt ind i det britiske parlament 3. marts 2011 og har en overgang været henholdsvis skyggejustitsminister og skyggeudenrigsminister.

Civilstand: Han var gift med kokken Caroline Jarvis fra 2000 til 2010, hvor hun døde af tarmkræft. De nåede at få to børn sammen.

Siden 2013 har han været gift med grafisk designer Rachel Jarvis, som han har ét barn sammen med.

Bopæl: Barnsley, England

Fritidsinteresser: Han er vicepræsident i Kexborough Cricket Club, protektor for ungdomskoret Barnsley Youth Choir og medlem af løbeklubben Barnsley Harriers. Desuden vandrer han i bjerge og cykler samt støtter fodboldholdet Barnsley FC.

Kilder: Daily Mail, danjarvis.org

/ritzau/