BLÅ BOG: Den store filmmager Michael Cimino

Michael Ciminos film fik blandede modtagelser, men "The Deer Hunter" fik også en plads i historien.

Michel Cimino blev 77 år. Scanpix/Francois Guillot
Læs mere
Fold sammen

New York. Filmmageren Michael Cimino er død. Her kan du læse mere om manden bag blandt andet "The Deer Hunter".

Navn: Michael Cimino

Alder: 77 år

Fødested: New York City, New York

Nationalitet: Amerikaner med italienske rødder

Uddannelse: Yale University, kunstmaler

Karriere: Instruerede syv større spillefilm, deriblandt mesterværket "The Deer Hunter", der uden sammenligning er hans mest anerkendte film. Den modtog fem Oscar-statuetter, blandt andet vandt den i kategorien bedste film.

Filmografi:

1974 "Thunderbolt and Lightfoot"

1978 "The Deer Hunter"

1980 "Heaven's Gate"

1985 "Year of the Dragon"

1987 "The Sicilian"

1990 "Desperate Hours"

1996 "The Sunchaser"

Kilder: Reuters

/ritzau/