BLÅ BOG: Den store filmmager Michael Cimino

Michael Ciminos film fik blandede modtagelser, men "The Deer Hunter" fik også en plads i historien.

Michel Cimino blev 77 år. Scanpix/Francois Guillot Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Filmmageren Michael Cimino er død. Her kan du læse mere om manden bag blandt andet "The Deer Hunter".

Navn: Michael Cimino

Alder: 77 år

Fødested: New York City, New York

Nationalitet: Amerikaner med italienske rødder

Uddannelse: Yale University, kunstmaler

Karriere: Instruerede syv større spillefilm, deriblandt mesterværket "The Deer Hunter", der uden sammenligning er hans mest anerkendte film. Den modtog fem Oscar-statuetter, blandt andet vandt den i kategorien bedste film.

Filmografi:

1974 "Thunderbolt and Lightfoot"

1978 "The Deer Hunter"

1980 "Heaven's Gate"

1985 "Year of the Dragon"

1987 "The Sicilian"

1990 "Desperate Hours"

1996 "The Sunchaser"

Kilder: Reuters

/ritzau/