Biskop tordner mod Sverigedemokraterna

Det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna udvandrede fra Riksdags-gudstjeneste, da biskop prædikede mod fremmedfjendskhed.

Jimmie Akesson sverigedemokraternes leder ankommer til Riksdagens åbning i traditionel folkedragt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort tid inden den nye svenske regering skal præsenteres for offentligheden, er der drama i svensk politik. Sverigedemokraterna udvandrede mandag fra en gudstjeneste, der var en del af optakten til Riksdagens åbning.

Biskop Eva Brunne talte i sin prædiken om racisme og fremmedfjendskhed. Det blev for meget for partiformand Jimmie Åkesson og de andre sverigedemokrater.

- Det var et tydeligt angreb på os, siger han og henviser til en række demonstrationer på Sergels Torg mod Sverigedemokraterna, som blev nævnt i biskoppens tale.

- Der råbte man, at jeg skulle udvises, siger Åkesson ifølge nyhedsbureauet TT.

Brunnes tale havde ganske tydeligt referencer til det faktum, at svenskerne har fået et indvandrerkritisk parti i Riksdagen.

- Den racisme som siger, at du ikke er lige så meget værd som mig, at du ikke har samme rettigheder som mig, ikke fortjener et liv i frihed og af den ene grund, at vi er født i forskellige dele af vores verden - det er ikke værdigt for et demokrati som vores at gøre forskel på mennesker, siger Brunne.

Jimmie Åkesson siger, at Sverigedemokraterna stadig vil deltage i de resterende begivenheder i forbindelse med Riksdagens åbning.

- Det vi gjorde i kirken var meget spontant. Jeg er meget overrasket over biskoppens tale, og jeg endda været kirkepolitisk aktiv i meget lang tid, siger han.

Flere borgerlige partiledere tager skarpt afstand fra Sverigedemokraternas udvandring.

/ritzau/