Bin Ladens kone forlod aldrig hjemmet

Den dræbte terrorleder købte sin yngste hustru for 25.000 kr. De levede på samme etage i Bin Ladens fæstning seks år.

Osama Bin Ladens femte kone, som her ses i en pakistansk avis, blev fængslet under angrebet på terrorlederens fæstning. Hun fortæller, at hun har opholdt sig på samme etage i huset i seks år. Fold sammen
Læs mere
Foto: REHAN KHAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Osama bin Ladens yngste hustru, der blev såret under aktionen søndag, siger nu, at hun i seks år ikke forlod den pakistanske fæstning, hvor amerikanske soldater skød og dræbte hendes mand søndag.

I seks år sov, spiste og boede hun på den samme etage i bin Laden-huset, fortalte hun, da hun blev afhørt af det pakistanske politi. Det skriver den amerikanske nyhedskanal MSNBC. Osama selv forskansede sig på stedet i fem år og brugte kun to af husets mange rum.

- Han brugte to rum på et af etagerne. Han gik aldrig nogen steder, siger Asad Munir, en tidligere ansat hos den pakistanske efterretningstjenste ISI til ABC News.

Afhøres i Pakistan

Den 27-årige Amai Ahmed Abdulfattah er én af de tre koner til bin Laden, som blev arresteret under aktionen søndag og lige nu er i færd med at blive afhørt i Pakistan.

Den Yemen-fødte kvinde blev for 11 år siden sendt fra sit hjemland til Afghanistan for at blive Osama bin Ladens femte hustru. Dengang var hun 16, og han var 43. Og som betaling fik kvindens familie 5.000 amerikanske dollar svarende til 25.000 danske kroner.

En al-Qaeda-person i Yemen arrangerede ægteskabet og kaldte kvinden 'så religiøs og spirituel som bin Laden selv på trods af sin unge alder'. Efter konservativ sunnimuslimsk tradition var brylluppet en ren mandeaffære. Bruden havde samtykket, mente man, når hun havde taget rejsen til Afghanistan.

Mere end 20 børn

Få dage efter angrebet på World Trade Center 11. september 2001 fødte Osamas hustru en datter, Safiyah. Og det var formentlig hende, som Osama blev skudt og dræbt for øjnene af søndag.

Om Osama og Amai Ahmed Abdulfattah fik flere børn, ved man ikke. Men al-Qaeda-lederen menes at have mere end 20 børn med sine i alt fem koner.

USA kæmper fortsat for at få lov at afhøre de tre hustruer til Osama, som opholdt sig i terrordomicilet under aktionen, men Pakistan nægter. De vil i stedet sende den Yemen-fødte kvinde tilbage til sit hjemland.