Billetindtægter fra første A380-fly går til velgørenhed

Interessen for at være om bord på første ruteflyvning med den nye superjumbo er enorm. Singapore Airlines vil give indtægterne til velgørenhed.

I oktober bliver Singapore Airlines (SIA) det første flyselskab, der får leveret et eksemplar af Airbus' nye kæmpefly A380 - også kaldet superjumbo - og interessen for at komme med på jomfruflyvningen fra Singapore til Sydney er stor.

Det eksemplar, som SIA får, har plads til 555 passagerer, og indtægterne fra billetsalget vil gå til velgørenhed, meddeler flyselskabet, der nogle uger før flyvningen sætter billetterne til salg på onlinemarkedspladsen eBay, siger SIA.

Datoen for jomfruflyvningen er endnu ikke helt på plads, da leveringsdatoen heller ikke ligger helt klar endnu. Men det bliver en gang i oktober.

SIA, siger, at selskabet vil give indtægterne til hospitaler i Singapore og Australien samt til Læger Uden Grænser.

ExxonMobil, eBay og Paypal spytter også i velgørenhedskassen. Exxon donerer brændstof til jomfruflyvningen, eBay giver tilskud til billetafgifter, og Paypal, der beskæftiger sig med betaling på internettet, vil give en del af den normale betaling for onlinehandel til det gode formål.

/ritzau/