Billede fra dansk journalist går verden rundt - israelere hepper på bombefly

Berlingskes kommende Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen lavede onsdag i sidste uge en opdatering på Twitter, der er blevet delt eller 're-tweetet' mere end 10.000 gange på nuværende tidspunkt.

Israelere ser bomber falde i Gaza fra byen Sderot i Israel. Danske Allan Sørensen har rapporteret fra 'biografen', og hans Twitter-opdatering er blevet brugt af nyhedskanaler i hele verden. AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateringen har desuden fået opmærksomheden i nyhedsmedier i hele verden.

Det særlige ved den danske journalists opdatering er, at han har vedhæftet et billede af en række israelere, der sidder og jubler hver gang, en raket rammer ned i den palæstinensiske by, Gaza.

Til fotoet skriver han selv:

- Sderot cinema. Israelere bringer stole til bjergtop i Sderot for at se seneste nyt fra Gaza. Klapper når et brag høres, skriver han.

Billedet af det obskure scenarie og den danske journalists reportage er blevet brugt af blandt andet de engelske aviser The Independent og Mirror, franske France 24 og amerikanske Huffington Post og en række andre internationale medier.

I tirsdagens udgave af Kristelig Dagblad skriver Allan Sørensen selv om billedet, der har affødt tusindvis af reaktioner - blandt andet i hans egen indbakke. 

Ifølge ham har begge sider i konflikten gjort så ihærdigt et forsøg på at dæmonisere modparten, at det er blevet acceptabelt, at man spiser popcorn og nyder synet af bomber, der regner ned over civile. Og det er ikke kun israelere, der gør det, skriver han.  

- Den anden part er ophørt med at eksistere i selvretfærdighedens navn. De civile i Gaza er gjort til acceptablee ofre, nøjagtig på samme måde som konsensus i dele af Gaza er, at alle israelere er legitime mål i den overordnede sags navn, skriver Allan Sørensen i dagens udgave af Kristelig Dagblad.

Israels bombardementer af Palæstina startede i sidste uge, efter tre israelske teenager blev bortført og dræbt, hvilket angiveligt har ført til et hævndrab på en ung palæstinenser.

Indtil videre har uroen mellem Israel og Hamas-bevægelsen i Palæstina kostet mere end 100 palæstinensere livet, mens Israelerne endnu ikke har mistet nogen under de heftige beskydninger.